Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Χαιρετίζουμε τον Νότη Σφακιανάκη

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, χαιρετίζει την απόφαση του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη, να αφιερώσει ένα τραγούδι του στον δολοφονηθέντα ήρωα της Κύπρου, Σολωμό Σολωμού.
Σε μια εποχή όπου στον χώρο των ανθρώπων του θεάματος, (όπως φυσικά και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους για να μην αδικούμε τους καλλιτέχνες) επικρατεί η υστερία της διεκδίκησης μεριδίων από την «πίτα του ασήμαντου», ο Νότης Σφακιανάκης, μετατρέπεται σε ηθικό μπούσουλα. Μια πυξίδα, που δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο, από αυτόν της κακομοιριάς, της ηττοπάθειας και της παραίτησης που χαρακτηρίζουν τα πράγματα στην πατρίδα μας.
Με επιστολή που απέστειλε το Γραφείο Τύπου της  Ελληνορωσικής Συμμαχίας στον κ. Σφακιανάκη, τον καλεί, να κάνει μιαν ακόμη υπέρβαση: Να απελευθερώσει το συγκεκριμένο τραγούδι από τα πνευματικά του δικαιώματά, έτσι ώστε να μετατραπεί σε κοινό κτήμα του ελληνικού λαού.
Η Ελληνορωσική Συμμαχία, φιλοξενεί εξ’ άλλου με αφορμή την επέτειο της μνήμης του Εθνάρχη Τάσου Παπαδόπουλου στην πρώτη σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο (www.ellros.gr) παρουσίαση διαφανειών με τους ήρωες για την ελευθερία της Κύπρου από τον Αυξεντίου ως τον Σολωμού. Όπως  και το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη για τον σύγχρονο μάρτυρα της μεγαλονήσου, Σολομό Σολωμού, το οποίο πέραν των πολλαπλών σημειολογικών του αξιών, υπενθυμίζει σε όλους μας τους λόγους ενός άλλου μεγάλου Έλληνα, του ποιητή Κ.Π. Καβάφη: Τιμή σε αυτούς που τη ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου