Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Θεσσαλονίκη 3/12/09

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ενημερωτικές συνδιασκέψεις της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, με στόχους, τόσο την ενημέρωση των φίλων και στελεχών του Κινήματος, όσο και την πλήρη ανάπτυξη της οργανωτικής του δομής, με περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην δεύτερη κατά σειρά συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της Συμμαχίας (μια που ολοένα και περισσότερα νέα μέλη προστίθενται στο δυναμικό της), ξεκίνησε ήδη η διαμόρφωση των συγκεκριμένων θέσεων εκείνων που αποτελούν τον πυρήνα των ιδεολογικοπολιτικών προσεγγίσεων του Κινήματος.

Να προσθέσουμε εδώ ότι, οι θέσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές της συνδιάσκεψης, συνέτειναν στην αποδοχή της βασικής αρχής της Συμμαχίας, «για αποκατάσταση της ετεροβαρούς - σε όφελος κυρίως των ατλαντικών συμφερόντων – γεωπολιτικής πολιτικής που ασκείτε τις τελευταίες δεκαετίες από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας». Μια εξάρτηση, που ως κραυγαλέα παραδείγματά της αναφέρθηκαν η άρνηση π.χ. της ελληνικής πλευράς να αποδεχθεί την δωρεάν συνδρομή σε πυροσβεστικά αεροσκάφη στις πυρκαγιές της Αττικής, η υπόθεση των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικούTOΜΑ καθώς και οι παλινωδίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τον αγωγό Πύργου - Αλεξανδρούπολης .

Στη συνδιάσκεψη αναπτύχθηκαν ακόμη θέσεις για την διαρκώς διευρυνόμενη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ειδικά στην απορρόφηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και στις διαφαινόμενες προοπτικές εισαγωγών φθηνών αγροεφοδίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μετά από εισήγηση εξάλλου στη συνδιάσκεψη, αποφασίσθηκε η συγκρότηση «Ομάδας Διαλόγου» της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, με στόχο την οργάνωση και υλοποίηση ανοιχτών εκδηλώσεων, με αντικείμενο την οργάνωση εκδηλώσεων απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας μας. Ως πρώτοι στόχοι τέθηκαν ανοιχτές συζητήσεις για το απαράδεκτο καθεστώς δανείων των ελληνικών τραπεζών, το ασφαλιστικό αλλά και ημερίδα σε Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ελλάδας με κεντρικό θέμα το κοινωνικό πείραμα της Βενεζουέλας και του ηγέτη της Ούγγο Τσάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου