Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ακόμη μια σύνοδος της ΕΕ, χωρίς να ενοχληθεί η Τουρκία

Ακόμα μια σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασε χωρίς να τεθούν επί τάπητος οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα για να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία. Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο σε όλη αυτή την υπόθεση, είναι η επιμονή της Τουρκίας άνευ ουσιαστικών κυρώσεων, να μην ανοίγει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της στην Κυπριακή Δημοκρατία και να μην την αναγνωρίζει αποκαθιστώντας διπλωματικές σχέσεις με την Λευκωσία. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο για ένα κράτος που θέλει να γίνει πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην αναγνωρίζει ένα άλλο κράτος που είναι ήδη πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν όμως αυτό αποτελεί σκάνδαλο, μεγαλύτερο σκάνδαλο αποτελεί η στάση της Ελλάδας, ακόμα και της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία παρουσιάζεται πλέον σαν ένα ανεξάρτητο κράτος υπό αίρεση των πολιτικών της Τουρκίας. Όσον αφορά την ελληνική πλευρά, η πολιτική που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η οποία υποστηρίζει σχεδόν άνευ όρων την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνοεί τα στοιχειώδη συμφέροντα της χωράς μας την περίοδο μάλιστα που η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται επικίνδυνα σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας προϋποθέσεις ακόμα και πλήγματος στην ίδια την εθνική μας κυριαρχία.
Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα και να προωθήσει την γραμμή άμυνας των εθνικών μας συμφερόντων, έναντι όλων αυτών των πολιτικών της εθνικής μειοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου